Stap 7: op de dag zelf

De dag van de babyshower komt steeds dichterbij, tot het moment daadwerkelijk daar is! Dit is het moment om de laatste voorbereidingen te treffen. Hierbij een overzicht wat te doen op de dag van de babyshower.

Op deze pagina

Voorbereidingen
Hoelaat ga je naar de locatie om de babyshower voor te bereiden?
De zwangere verrassen
Hoe ga je de aanstaande moeder met haar babyshower verrassen?
Het programma
Hoe zorg je ervoor dat de babyshower vlekkenloos verloopt?

Voorbereidingen

Nu is het tijd om naar de locatie te gaan, zorg ervoor dat je op tijd bent! Of de babyshower nu bij iemand thuis is of in een restaurant, kom iets vroeger. Kom bijvoorbeeld één of twee uur eerder (en vraag aan de locatie of dat oké is) om de ruimte mooi te versieren.

Versier de ruimte in het thema dat jullie hebben gekozen. Schuif tafels en stoelen goed, versier de stoel van de aanstaande moeder extra mooi en leg alle decoratie op de juiste plek. Decoreren van de ruimte duurt vaak langer dan je denkt, dus start op tijd. Vergeet niet om plakband, schaar en touw mee te nemen!

Als jullie zelf eten en drinken meenemen of iets lekkers hebben besteld kun je daar een aparte tafel voor inrichten. Decoreer ook deze tafel mooi en leg er bekers, bordjes en bestek neer (of leg dit op de tafel waar iedereen gaat zitten).

Op een gegeven moment zullen de vrienden en familieleden die zijn uitgenodigd een voor een aankomen. Iedereen zal gezellig met elkaar gaan kletsen totdat het tijd is om de zwangere te verrassen.

De zwangere verrassen

Het is leuk als de babyshower een verrassing is voor de zwangere en dat ze nog geen idee heeft wanneer en waar de babyshower plaatsvindt. Het kan lastig zijn om dit geheim te houden. Niemand mag zijn mond voorbij praten en de aanstaande moeder kan een vermoeden hebben op welke dag de babyshower gaat zijn. Betrek haar partner hierbij, hij kan jullie op de hoogte houden of ze iets doorheeft.

Bedenk een plannetje om de zwangere te verrassen. Je kunt dit op tal van manieren doen, maar een paar voorbeelden zijn:

  • Vraag haar partner om samen eropuit te gaan en laat hem stiekem naar de locatie toe rijden. Eenmaal bij de locatie ziet ze dat dit haar babyshower is.
  • Laat één iemand die dag met haar afspreken en stel voor om bij de locatie iets te lunchen. Eenmaal bij de locatie zal ze iedereen zien en verrast zijn dat dit haar babyshower is.
  • Als de babyshower bij de zwangere thuis, maar ze nog niet weet wanneer het is, kunnen jullie haar als groep verrassen. Vraag haar partner bijvoorbeeld om de tuindeur open te zetten zodat alle gasten zich in de tuin kunnen verzamelen. Misschien kan de partner binnen wel de gordijnen dichtdoen en is het een echte verrassing als de gordijnen weer open gaan.

De babyshower hoeft natuurlijk geen verrassing te zijn als de zwangere dit niet wil. Misschien kiezen jullie er voor om haar te vertellen op welke dag de babyshower is of vieren jullie het bij haar thuis.

Het programma

Nu iedereen er is, kan de babyshower echt beginnen! Beslis wie er tijdens de babyshower het woord doet. Zijn dat alle partyplanners of kiezen jullie één iemand uit?

Begin de babyshower met een praatje. Vertel bijvoorbeeld iets over de aanstaande moeder, de locatie en het thema. Ik leg ook altijd het programma in grote lijnen uit. Bijvoorbeeld dat we twee spelletjes gaan doen, daarna cadeautjes geven en tussendoor zelf hapjes en drankjes kunnen pakken of bestellen.

Daarna is het tijd om met de activiteiten, eten, drinken of cadeautjes te beginnen. Volg het programma zoals jullie dat hadden gemaakt. Houd ondertussen de tijd een beetje in de gaten. Onthoud: de tijd loopt áltijd uit. Geen paniek en je hoeft niet te stressen. Als het goed is heb je rekening gehouden met een beetje uitloop of van te voren bedacht welk onderdeel je kunt inkorten.

Maak er een mooie en gezellige babyshower van!

Verder lezen

Stap 4: budget

Het is niet het leukste onderdeel, maar toch is het verstandig om vooraf een budget te maken. En dit hoeft…
Lees verder

Stap 6: programma

Het is tijd om het programma te bepalen voor de babyshower! Jullie hebben een locatie, thema en andere dingen uitgezocht….
Lees verder