Stap 1: de partyplanners

Het is zover, een vriendin of familielid is zwanger! Voordat de daadwerkelijke geboorte plaatsvindt is het leuk om een babyshower te organiseren. Een zorgeloze dag om de aanstaande moeder te verrassen en in het zonnetje te zetten. Een babyshower is er niet uit zichzelf en zal georganiseerd moeten worden door één of meerdere mensen: de partyplanners. Maar waar ga je beginnen?

Op deze pagina

Wie organiseert de babyshower?
Vrienden of familie?
Hoeveel mensen organiseren de babyshower?
Kies twee of drie partyplanners om de babyshower te organiseren
Elkaar op de hoogte houden
Laat elkaar weten als er iets geregeld is

Wie organiseert de babyshower?

De babyshower wordt meestal georganiseerd door één of meer mensen die dichtbij de zwangere staan. Bijvoorbeeld een goede vriendin, moeder of ander familielid. Het is belangrijk dat de partyplanners weten wat de zwangere wel of juist niet leuk vindt.

Als je van plan bent om de babyshower te organiseren, kun je rondvragen in haar vriendengroep of familieleden. Misschien hebben een aantal mensen de taak al op zich genomen om de babyshower te organiseren. Zo niet, dan kun jij de taak op je nemen. Er zijn altijd mensen die je hierbij willen helpen, dus vraag wie samen met jou de babyshower wil organiseren.

Hoeveel mensen organiseren de babyshower?

Een babyshower kun je het best met meerdere mensen organiseren, denk aan twee of drie personen. Het voordeel van twee of drie mensen is dat jullie elk andere ideeën hebben. Van alle ideeën die jullie hebben kun je de leukste gaan uitvoeren. Als één persoon iets over het hoofd ziet of vergeet, is er altijd nog ander die er aan denkt.

Al kun je bijna niets vergeten als je deze handige checklist gebruikt. (LINK)

Je kunt een babyshower ook alleen organiseren, maar de kans is groter dat je iets vergeet of over het hoofd ziet. Daarnaast is het op de dag van de babyshower fijn om een beetje hulp te hebben. Op die dag kan je de taken verdelen en elkaar helpen.

Kies je ervoor om het toch alleen te organiseren? Gebruik dan deze handige checklist zodat je niets vergeet. (LINK)

Als het een grote babyshower wordt of er is genoeg budget, kun je ook een bedrijf inschakelen die de babyshower volledig voor je verzorgt. Zij zullen zorgen voor de decoratie, activiteiten en eten en drinken op de dag van de babyshower. Toch zullen jullie zelf ook nog aan dingen moeten denken zoals het kiezen van een thema, een datum prikken en uitnodigingen versturen.

Elkaar op de hoogte houden

Nadat de partyplanners zijn gekozen is het belangrijk dat jullie elkaar op de hoogte kunnen houden. Dit kun je doen door een Whatsappgroep te starten waarin jullie ideeën delen en beslissingen nemen.

Spreek ook eens met elkaar af, bijvoorbeeld op de locatie van de babyshower (als dit niet bij de zwangere thuis is). Brainstorm over een thema en welke decoratie daar bij past. Maar bespreek ook welke activiteiten en spelletjes jullie die dag gaan doen, wie het eten en drinken verzorgt en welk cadeau jullie de aanstaande moeder geven.

Verder lezen

Stap 4: budget

Het is niet het leukste onderdeel, maar toch is het verstandig om vooraf een budget te maken. En dit hoeft…
Lees verder

Stap 6: programma

Het is tijd om het programma te bepalen voor de babyshower! Jullie hebben een locatie, thema en andere dingen uitgezocht….
Lees verder