Locatie

Een babyshower kun je op veel verschillende soorten locaties organiseren. Ik heb een paar mogelijkheden voor je verzameld ter inspiratie.

Op deze pagina

Thuis
Een babyshower bij jou of iemand anders thuis
Restaurant of café
Hapjes en drankjes of een volledig verzorgde high-tea
Buiten
Bij mooi weer lekker in de zon genieten!
Ruimte huren
Ideeën voor een babyshower in een afgehuurd zaaltje
Workshop
Doe eens iets anders en plan een workshop

Thuis

Je kunt de babyshower bij iemand thuis houden. Dat kan zijn bij de aanstaande moeder zelf, bij haar ouders thuis of bij één van de genodigden. Richt de woonkamer leuk in en versier de ruimte in het thema. Als het mooi weer is, verhuis je lekker naar de tuin of het dakterras.

Het voordeel van een babyshower bij iemand thuis organiseren, is dat je de babyshower zo lang kunt laten duren als je wilt en de ruimte niets kost. Een nadeel kan zijn dat de ruimte te krap is (en je extra stoelen moet regelen) en je zelf alles moet regelen (zoals eten, drinken en decoratie).

Restaurant of café

Steeds vaker worden bayshowers op een andere locatie gegeven, bijvoorbeeld in een restaurant of café. Soms is er een aparte ruimte beschikbaar en soms wordt er een tafel voor je gereserveerd.

Het voordeel van een babyshower in een restaurant of café organiseren, is dat eten en drinken (en soms zelfs decoratie) verzorgd wordt. Ook weet je zeker dat er voldoende ruimte is voor alle gasten. Een nadeel kan de prijs zijn, waarschijnlijk zijn de kosten hoger dan als je het bij iemand thuis viert.

Buiten

Ga je de babyshower in de zomer plannen? Dan kun je overwegen om de babyshower buiten te houden. We wonen in Nederland, dus zorg voor een plan B bij slecht weer. Als je de babyshower bij iemand thuis houdt, zet de tafels dan buiten in de warme zon. Als je een high-tea bij een restaurant met terras of tuin reserveert, vraag dan of jullie met mooi weer buiten mogen zitten.

Ruimte huren

Een babyshower kun je ook in een apartje ruimte of zaaltje doen. Denk bijvoorbeeld aan een buurthuis of zaaltje bij een speeltuin.

Het voordeel is dat je kunt doen en laten wat je wil, je zult door niemand gestoord worden. Het nadeel is dat het zaaltje misschien te groot is en je veel versiering, ballonnen en slingers nodig hebt om het sfeervol te maken.

Workshop

Workshops zijn ook leuk om te doen tijdens een babyshower. Denk bijvoorbeeld aan een workshop bonbons of cupcakes maken. Misschien kun je wel vragen of jullie het thema van de babyshower in de cupcakes kunnen verwerken.

Het voordeel van een workshop is dat het volledig verzorgd is en je met z’n allen bezig bent. Het nadeel is dat er een prijskaartje aan kan hangen en er weinig tijd is voor de zwangere om af en toe te rusten.