Buikomvang raden

De buikomvang raden van de zwangere is een leuk spelletje dat niet al te veel tijd kost. Soms komen er grappige situaties uit voort, want het is nog best lastig om in te schatten! Sommigen zullen heel dicht bij de werkelijke omvang zitten, terwijl anderen er ver vanaf zitten.

Tijd: 20 minuten
Kosten: €0,10 – €1,00 per persoon
Nodig:
– lint of touw (ongeveer 3 meter per persoon)
– schaar
– een presentje voor de winnaar

Spel uitleg

Stap 1: geef iedereen een stuk lint of touw van tenminste 3 meter. Nog beter is om meer te geven. Des te langer het lint of touw, des te moeilijker het is om te raden. Geef de aanstaande moeder ook een stuk lint of touw, zij mag ook raden!

Stap 2: laat ieder voor zich een stuk van het lint of touw afknippen. Het is de bedoeling dat je een stuk afknipt waarvan jij denkt dat dat de omvang is van de buik van de zwangere vrouw.

Stap 3: nu is het tijd om een nieuw stuk lint of touw te pakken en deze om de buik van de zwangere te doen. Knip het af op de werkelijke buikomvang.

Stap 4: laat ieder zijn eigen stuk lint of touw vergelijken met het lint van de werkelijke omvang. Het is makkelijk om dit door iedereen zelf te laten doen, anders kunnen de lintjes door elkaar gaan en weet je niet meer welke bij wie hoort. Degene met het touw/lint dat het dichtst bij de werkelijke buikomvang zit wint!

Lint, touw en schaar

Lint (2×4m)
€2.50
HEMA
Touw (20m)
€1.25
HEMA