Babynaam en geboortedatum raden

Met dit spelletje voorspelt iedereen de naam en geboortedatum en schrijft dit op een kaartje. De kaartjes kunnen jullie mooi verzamelen en aan de aanstaande moeder geven. Misschien kan de zwangere ideeën op doen voor de babynaam, vertellen of er een naam is die dicht in de buurt zit of ’s avonds met haar partner lachen omdat iemand het geraden heeft!

Tijd: 20 minuten
Kosten: €0,25 – €2,50 per persoon
Nodig:
– pen per persoon
– kaart per persoon
– touw
– een naald of knijpers

Voorbereiding

Deze activiteit is niet ingewikkeld, maar kun je door de voorbereiding wel leuker maken. Uiteindelijk gaan jullie de kaartjes met namen en geboortedatums aan de zwangere geven. Dan is het leuk om dit mooi te maken zodat ze het als herinnering ergens kan neerzetten.

Knip van gekleurd papier bijvoorbeeld kaarten in de vorm van een hartje of babyvoetje. Knip een kaartje voor iedereen die op de babyshower komt waar ze de naam en geboortedatum op kunnen schrijven.

Behalve zelf kaartjes maken, zijn er ook leuke voorgedrukte kaartjes te koop. Op deze kaartjes hoef je alleen nog maar de voorspellingen in te vullen. De kaartjes zien er meteen al leuk uit en hoef je niets meer aan te doen.

De kaartjes kan je op verschillende manieren ophangen. Hang de kaartjes aan een touw met knijpertjes of maak een gaatje in elk kaartje zodat je ze aan een touw kunt rijgen met een naald. Of koop een schilderslijst en bevestig het touw heen en weer in de lijst.

Klemmetjes (24x)
€3.49
IKEA
Touw (20m)
€1.25
HEMA
Papier (150x)
€3.50
HEMA
Fotolijst (40×50cm)
€9.99
IKEA