Babyfoto’s raden

Dit is een spelletje waarbij je waarschijnlijk om elkaar gaat lachen. Iedereen neemt één of twee babyfoto’s van zichzelf mee. Probeer te raden wie bij welke foto hoort. Super leuk om te zien hoe iedereen er als baby of dreumes uitzag.

Tijd: 30 minuten
Kosten: €0 – €0,50 per persoon
Nodig:
– één of twee babyfoto’s per persoon
– pen en papier per persoon
– eventueel knijpers en touw

Voorbereiding

Als je dit spelletje gaat doen op de babyshower, vraag dan aan iedereen of ze één of twee babyfoto’s van zichzelf mee nemen. Vraag iedereen op tijd om de foto’s te sturen, zodat ze genoeg tijd hebben om hun fotoalbum te zoeken en af te stoffen. Je kunt ook vragen of iedereen jou de foto’s digitaal stuurt zodat jij ze mooi laat afdrukken.

Hang de foto’s op met een knijpertje aan een touw of plak ze met stickers aan de muur. Na afloop geef je de foto’s aan de zwangere mee als aandenken.

De zwangere mama mag zelf natuurlijk ook meedoen met dit spel. Vraag haar ouders of andere familieleden of zij één of twee foto’s van haar willen meenemen of sturen. Deze babyfoto’s gebruik je dan ook in het spel.

Spel uitleg

Stap 1: schud alle babyfoto’s door elkaar en hang ze op. Zorg ervoor dat de foto’s genummerd zijn door er bijvoorbeeld een sticker op te plakken of een label aan te hangen.

Stap 2: laat iedereen raden van wie elke babyfoto is. Iedereen kan dit zelf op een papiertje schrijven of je schrijft het op een krijtbord.

Stap 3: ga nu één voor één alle foto’s langs. De persoon van wie de babyfoto is mag dat nu zeggen.

Stap 4: tel wie de meeste foto’s goed heeft geraden. Dit is de winnaar!

Labels (12x)
€1.00
HEMA
Touw (20m)
€1.25
HEMA